ua en ru

Поліція Бельгії застрелила дворічну дівчинку у ході погоні за біженцями

Поліція Бельгії застрелила дворічну дівчинку у ході погоні за біженцями Фото: акція протесту у Бельгії (twitter.com/politico)

У гонитві брало учать 15 поліцейських екіпажів

Поліція Бельгії смертельно застрелила двохрічну дівчинку у ході погоні за фургоном з 29 курдськими біженцями. Про це повідомляє Politico.

"Іракська сім'я попросила притулку в Німеччині. Вони поїхали нелегально до Великої Британії, після чого були вислані і доставлені назад в Німеччину. В кінці минулого року їхнє клопотання про надання притулку, мабуть, було відхилено, і з тих пір їх уже три рази зупиняли в нашій країні, коли вони намагалися повернутися в Англію", - заявив мер Антверпена, лідер правої партії "Новий фламандський альянс" Барт де Вевер.

"Хоча смерть дитини може бути трагічною, важливо відзначити відповідальність батьків у ситуації. Говорити про цих людей лише як про жертв не здається мені правильним", - додав він.

Також бельгійський міністр внутрішніх справ Ян Ямбон підтримав слова однопартійця про те, що батьки дитини несуть частину "відповідальності у цьому питанні", попри хвилю різкої критики ряду політиків на адресу де Вевера через його заяву.

Зазначається, що у Брюсселі відбулася акція протесту, учасники якої назвали поліцію "вбивцями".

Нагадаємо, що 20 травня 2018 року керівник прикордонної служби Чорногорії Воїслав Драгович заявив, що влада Чорногорії розглядає варіант спорудження паркану з колючого дроту на кордоні з Албанією через наплив біженців.