ua en ru

Політолог: ситуація навколо Труханова може бути пов'язана з боротьбою за пост мера

Політолог: ситуація навколо Труханова може бути пов'язана з боротьбою за пост мера Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

На думку політолога, в діях Труханова немає складу злочину

Ситуація навколо мера Одеси Геннадія Труханова може бути пов'язана з боротьбою за пост мера Одеси. Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Прямий" політолог Кость Бондаренко, передають "Українські новини".

На його переконання, у таких кримінальних провадженнях можна з легкістю звинуватити мера будь-якого українського міста. У кожному місті є об'єкти комунальної власності, є бажання міськради якось їх використовувати, додав експерт.

"У цій справі, судячи за викладеними матеріалами сторони обвинувачення, на мій погляд, немає складу злочину. Є багато бажаючих зайняти місце мера Одеси", - підкреслив Бондаренко.

Він підкреслив, що рішення про покупку будівлі колишнього заводу "Краян" приймалося колегіально, депутатами Одеської міської ради в ході сесійного засідання, а мер підписав це рішення депутатів.

В якості прикладу Бондаренко навів нещодавно закриту кримінальну справу стосовно колишнього міністра фінансів Колобова, який теж підписав рішення депутатів Верховної Ради, яке до нього підписав тодішній міністр економіки.

Бондаренко заявив про "заангажованість НАБУ, які невміло виконують замовлення". "НАБУ і замовники цією справою намагаються напередодні виборів послати сигнал мерам інших міст, щоб були більш слухняними", - зазначив експерт.

Бондаренко впевнений, що Одеса – специфічне місто, в якому завдяки діяльності Труханова в такий непростий для країни час все спокійно.

"Ніхто не звертає увагу на те, який мер Труханов! Що він і його команда зробили для міста! Бажання "збити" Труханова обумовлюється бажанням сісти на фінансові потоки. Адже Одеса – найбільший ресурсний центр країни", - продовжив політолог.

"Але, знаєте одесити в трьох соснах не блукають, вони чітко знають, хто саме стоїть за цим політичним замовленням... для кого Труханов не вигідний. Найпростіше – зняти його з займаної, виборної посади. Для цього треба завести кримінальну справу", - підкреслив Бондаренко.