ua en ru

Уряд Тимошенко не витрачав кіотські кошти", - Держказначейство

Уряд Юлії Тимошенко ніколи не витрачав "кіотські гроші" на будь-які цілі, вони в повному обсязі на спецрахунках були передані уряду Януковича. Про це в четвер на прес-конференції заявила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз.

Вона також наголосила, що кримінальна справа проти Юлії Тимошенко була закрита Генпрокуратурою за відсутністю складу злочину.

"Це була повністю сфальшована справа проти основного політичного конкурента, це були свого роду як заходи по нейтралізації всіх опонентів Януковича-Азарова",- зазначила Слюз.

За словами Слюз, ще будучи нардепом вона з′ясовувала ситуацію щодо "кіотських грошей" і наголосила, що в казначейській службі і в правоохоронних органах, є документи, що ці кошти лишались на рахунках від часу надходження до відставки уряду Тимошенко.

"Всі кошти, які надійшли у 2009 році, так звані "кіотські гроші" - 320 млн євро, вони всі були на обліку і були передані новій владі", - повідомила головний казначей.

Слюз також нагадала, що у 2010 році в Україну приїздили представники японської сторони, які засвідчили, що кіотські кошти - 290 млн від Японії та 30 млн від іспанської компанії - зберігаються на облікових рахунках, на які надійшли у 2009 році.

Вона підкреслила, що ці кошти практично в повному обсязі були витрачені владою Януковича.