ua en ru

МВС та громадські діячі запустили геоінформаційну систему "Антитерор"

Міністерство внутрішніх справ України спільно з громадськими активістами запустили геоінформаційну систему "Антитерор".

Міністерство внутрішніх справ України спільно з громадськими активістами запустили геоінформаційну систему "Антитерор". Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Геоінформаційна система являє собою електронну карту, на яку наносяться події з прив'язкою до адреси, часу і т.д. Кожен бажаючий, хто став свідком події, пов'язаної із збройними діями сепаратистів зможе анонімно повідомити про такі дії через сам сайт, електронну пошту, телефон або СМС.

Частина наданої бажаючими інформації буде розміщуватися на сайті, а особливо важлива інформація буде передаватися без публікації в правоохоронні органи для прийняття оперативних рішень.

Сайт системи "Антитерор" доступний за адресою stopterror.in.ua.

Геращенко зазначив, що армії і правоохоронцям не вистачає розвідувальної інформації, тому система дозволить оперативно отримувати таку інформацію від усіх бажаючих.

Радник міністра повідомив, що інформація перед розміщенням на сайті буде ретельно перевірятися, щоб не дезінформувати військових і громадськість.

На даний момент сайт працює в тестовому режимі.