ua en ru

Мін'юст просить суд заборонити КПУ

Міністерство юстиції України звернулося до суду х позовом щодо заборони діяльності Комуністичної партії в Україні.

Міністерство юстиції України звернулося до суду х позовом щодо заборони діяльності Комуністичної партії в Україні. Це витікає з повідомлення прес-служби Кабінету міністрів України.

Зокрема, Кабмін анонсував проведення 8 липня 2014 р. брифінгу міністра юстиції Павла Петренка щодо поданого позову про заборону Комуністичної партії України

Нагадаємо, 4 червня 2014 р. Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд позову про заборону Комуністичної партії України. Зокрема, розглядався позов Української республіканської партії в особі голови партії Сергія Джерджа до Комуністичної партії України та Реєстраційній службі України щодо заборони КПУ.

11 червня суд відмовив Українській республіканській партії в залученні Міністерства юстиції та Генеральної прокуратури в якості позивачів у справі про заборону КПУ. Представники УРП спробували залучити Мін'юст та ГПУ до процесу, так як саме ці структури мають право вимагати заборони партії через суд, однак суддя відхилив клопотання.

У той же день, 11 червня, у Міністерстві юстиції України повідомили, що ще не підготували свій позов про заборону КПУ, так як "прокуратура ще не закінчила вивчення даного питання".