ua en ru

Клюєв: Надзвичайний стан в Україні вводитися не буде

В Україні не буде введено надзвичайний стан. Про це по закінченні брифінгу заявив секретар РНБО Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

В Україні не буде введено надзвичайний стан. Про це по закінченні брифінгу заявив секретар РНБО Андрій Клюєв (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"...Я вважаю, що відповідальнісьб несуть ті, хто почав провокацію, кидав вибухові пакети... Ситуація дуже напружена, але надзвичайний стан в Україні вводитися не буде", - підкреслив Клюєв.

Крім того, він закликав опозицію і громадські організації припинити безлади.

Клюєв: Надзвичайний стан в Україні вводитися не буде

(Фото: прес-служба Президента України)

"Я дуже прошу лідерів опозиції, дуже прошу лідерів громадських організацій припинити безлади, тоді нам буде простіше вести переговори, щоб вивести країну з політичної кризи", - зазначив Клюєв.

У свою чергу, радник Президента Андрій Портнов підкреслив, що відповідальність за ситуацію в країні несуть опозиція та іноземні структури.

"...Ми вважаємо, що відповідальність за це несуть представники опозиційних сил. А також частина відповідальності - на представниках іноземних структур, які підтримують протестувальників", - заявив він.

Клюєв: Надзвичайний стан в Україні вводитися не буде

Зазначимо, що сьогодні вранці ООН звернулася до всіх сторін конфлікту в Києві з проханням проявляти стриманість, уникати подальшої ескалації і насильства і відстоювати демократичні принципи мирним шляхом.

"Пан Гі Мун ...настійно закликає всі сторони взяти участь у змістовному, стійкому та всеосяжному діалозі та підтверджує необхідність взаємної домовленості між українцями про майбутній шлях своєї країни", - сказано в повідомленні генсека ООН Пан Гі Муна, опублікованому на офіційному сайті організації.

Нагадаємо, 19 січня Президент Віктор Янукович доручив Клюєву створити робочу групу для вирішення політичної кризи в Україні. Зокрема, глава держави розпорядився провести зустріч учасників робочої групи з представниками опозиції у понеділок, 20 січня 2014 р.

При цьому в опозиції погодилися взяти участь у роботі цієї групи.

З боку влади в групу увійшли Клюєв, міністр юстиції Олена Лукаш і радник Президента України Андрій Портнов. Опозицію представляє заступник голови фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За повідомленням прес-служби Президента, сьогодні відбулося друге засідання цієї групи в Адміністрації Президента, до якого також спочатку приєднався Кличко.