ua en ru

На полігоні "Широкий лан" загинув український військовослужбовець

На полігоні "Широкий лан" загинув український військовослужбовець Фото: ЗСУ (facebook.com/ato.news)

Військовий загинув через порушення заходів безпеки під час проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою

У понеділок, 10 липня, на полігоні "Широкий лан" під час навчань загинув військовослужбовець 79 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні на сторінці бригади в Facebook.

"Сьогодні, 10 липня, на полігоні "Широкий Лан" під час проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою в результаті порушення заходів безпеки загинув військовослужбовець 79 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Збройних Сил України старшина Шпинда Руслан Михайлович", - йдеться в повідомленні.

З ГЛИБОКИМ СУМОМ ПОВІДОМЛЯЄМО Сьогодні, 10 липня, на полігоні "Широкий Лан"під час проведення тактичних навчань з бойово...

Опубліковано 79 десантно штурмова бригада Миколаїв 10 липня 2017 р.

Також зазначається, що за фактом загибелі військовослужбовця розпочато спеціальне розслідування.

"Командування високомобільних десантних військ та військової частини висловлюють співчуття рідним і близьким загиблого десантника", - додали в бригаді.

Як повідомлялося раніше, військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вибуху на території військового полігону в смт. Гончарівське, де загинули двоє військовослужбовців строкової служби та ще один отримав тілесні ушкодження.

Інцидент стався 9 червня 2016 року в результаті точго, що начальник полігону військової частини у званні капітана недбало поставився до своїх службових обов'язків, не організувавши знищення вибухонебезпечних предметів на полігоні, які не вибухнули під час проведення випробувань.

Як повідомили в прокуратурі, в зв'язку з цим, на неперевіреній вибухонебезпечній ділянці полігону стався вибух залишків бойової авіаційної некерованої ракети типу С-8.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак повідомляв, що на всіх полігонах ВСУ тривають заходи бойової підготовки.