ua en ru

Купівля Туреччиною ракетної системи у Росії може спровокувати санкції США

Купівля Туреччиною ракетної системи у Росії може спровокувати санкції США Фото: Бен Кардін (flickr.com oscepa)

Американський сенатор заявляє, що Туреччина порушила санкції США

Сенатор Сполучених Штатів Америки (США) Бен Кардін заявив, що покупка Туреччиною ракетної системи в Російської Федерації може порушувати санкції США. Про це повідомляє Politico.

"Недавня покупка Туреччиною передової російської системи протиповітряної оборони, можливо, порушила закон США, який вимагав би автоматичного введення санкцій у відношенні члена Північноатлантичного Альянсу (НАТО)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, лист, відправлений мерілендським сенатором Беном Кардіні в адміністрацію президента США Дональда Трампа, попереджає, що купівля Анкарою московської системи протиповітряної оборони S-400 порушує санкції Конгресу проти РФ, підписані в минулому місяці.

"Це обов'язкові санкції і вони являють собою зобов'язання США утримувати РФ від нападу на США і їх союзників в майбутньому. Як союзник США, на жаль, Туреччина в цей критичний момент опинилася в Москві з Москвою", - йдеться в листі Кардіна державному секретарю Рексу Тіллерсону і секретарю казначейства Стіву Мнучіну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Турецької республіки, що країна залишається надійним учасником НАТО, незважаючи на закупівлю зброї в РФ.