ua en ru

Прикордонники затримали мешканку Краматорська, намеревавшуюся вивезти до РФ останки гробу Амвросія Оптинського

Прикордонники затримали на прикордонному пункті пропустка "Гоптівка", що на українсько-російському кордоні в Харківській області мешканку Краматорська, корторая мала намір вивезти до Росії старовинні книги, ікони і останки гробу преподобного Амвросія Оптинського

Прикордонники затримали на прикордонному пункті пропустка "Гоптівка", що на українсько-російському кордоні в Харківській області мешканку Краматорська, яка мала намір вивезти до Росії старовинні книги, ікони і останки гробу преподобного Амвросія Оптинського. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби.

"Автомобілем Mercedes в Росії прямував наш співвітчизник. З ним в якості пасажирки слідувала мешканка Краматорська. Знервовану поведінку водія, нечіткі відповіді на запитання спонукало прикордонний наряд вивести авто на додаткову перевірку. В результаті чого в багажному відділенні і в салоні автомобіля було виявлено 45 старовинних книг і 5 ікон. Також серед речей була знайдена дерев'яна шкатулка труни з останками преподобного Амвросія Оптинського", - йдеться в повідомленні.

На громадянку України, яка визнала себе власницею цих предметів, складені адмінпротоколи.