ua en ru

Прикордонники затримали громадянина Росії, який розчарувався в "Луганській народній республіці"

Працівники Державної прикордонної служби України затримали громадянина Росії, який намагався непомітно повернутися в РФ після участі у діяльності так званої Луганської народної республіки.

Працівники Державної прикордонної служби України затримали громадянина Росії, який намагався непомітно повернутися в РФ після участі у діяльності так званої Луганської народної республіки. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

"На ділянці відповідальності відділу "Бірюкове", що на українсько-російському кордоні, прикордонники затримали громадянина Росії. Він повертався додому в обхід пункту пропуску "Довжанський" та намагався прослизнути крізь кордон непомітно. Однак прикордонники Луганського загону його відразу виявили та затримали", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Держприкордонслужбі, під час бесіди з'ясувалося, що чоловік приїхав в Україну ще на початку квітня 2014 р. для того, щоб брати участь у боротьбі "з київською незаконною владою та "Правим сектором".

"Однак під час перебування в Україні росіянин, який раніше служив у підрозділах МВС Росії, з`ясував, що у Луганську та Луганській області насправді орудують бандити, п'яниці, колишні ув'язнені, яким байдуже, кого вбивати", - повідомили в Держприкордонслужбі.

"Затриманий також повідомив, що в захопленій будівлі СБУ Луганська, де керує Болотов, є дуже багато зброї, починаючи від ПМ, АК-47, РПК, ПК, СВД та закінчуючи гранатометами РПГ, "Муха" та ручними гранатами РГД та Ф-1", - йдеться у повідомленні.