ua en ru

Прикордонники посилили безпеку на адмінкордоні з Кримом через теракт в Керчі

Прикордонники посилили безпеку на адмінкордоні з Кримом через теракт в Керчі Фото: український прикордонник (twitter.com/DPSU_ua)

Прикордонники здійснили ряд заходів, спрямованих на посилення безпеки на кордоні

Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на адміністративному кордоні з окупованим Кримом через теракт в Керчі. Про це повідомляє РБК-Украина, посилаючись на повідомлення Міністерства внутрішніх справ Facebook.

Повідомляється, що співробітники Державної прикордонної служби України вжили ряд заходів, спрямованих на посилення безпеки на кордоні. Зокрема, заходи безпеки стосуються недопущення будь-яких провокацій на кордоні з окупованим півостровом, забезпечення безпеки громадян, що перетинають адмінкордон.

Крім того, наголошується, що основна увага персоналу, що несе службу в контрольних пунктах, акцентована на викритті та недопущенні переміщення заборонених предметів. В службу залучені службові собаки, натреновані на пошук зброї та вибухівки.

Також здійснено посилення нарядів і військового спостереження, організовано взаємодію з правоохоронними органами. Державна прикордонна служба України продовжує відстежувати ситуацію.

Нагадаємо, у середу, 17 жовтня, близько 12 години дня в їдальні політехнічного коледжу у Керчі стався вибух. В результаті теракту загинули 18 людей, поранення отримали 52, шестеро перебувають у вкрай важкому стані, вісім - у важкому.

Спочатку слідчий комітет РФ кваліфікував подію як теракт, але пізніше справу було перекваліфіковано з теракту на масове вбивство.