ua en ru

Нацгвардієць, що загинув у сутичках під Радою, був застрелений, - МВС

Нацгвардієць, що загинув у сутичках під Радою, був застрелений, - МВС Фото: Арсен Аваков

25-річний боєць Нацгвардії отримав поранення в серце

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив інформацію про загибель бійці Національної гвардії в результаті зіткнень під Верховною Радою, про що раніше повідомив мер Києва Віталій Кличко. Про це Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки що стало відомо, що у 17 лікарні від кульового поранення у серце помер солдат строкової служби Національної Гвардії. Провокатори крім гранат використовували та вогнепальну зброю. Загиблому бійцеві, Дебрину Ігорю Анатолійовичу, було всього 25 років. Родом із Херсонської області. Він був призовником строкової служби весняного призову", - повідомив Геращенко.

Пізніше інформацію про загиблого нацгвардійця підтвердив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: "Один загиблий солдат Нацгвардії - кульове поранення в серце".

Зазначимо, раніше нардеп Георгій Логвинський повідомив про стрілянину під вікнами парламенту.

"Після засідання в парламенті, на 3 поверсі проводив зустріч групи міжпарламентських зв'язків Україна - Ізраїль. В цей час під вікном відкрили вогонь. За попередніми даними, з пістолета 9мм. В цей час внизу кинули гранату. Багато поранених. Сподіваюся, що інформація про загиблого міліціонера не пі дтвердиться", - написав нардеп у своєму Facebook близько 15:30 понеділка.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко виступить з телезверненням у зв'язку з подіями біля Верховної Ради України.

"Через події у Верховній Раді і біля неї сьогодні Президент звернеться до народу з телезверненням", - повідомив у своєму Facebook прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.