ua en ru

У поїзді Перемишль-Київ виявили корпус гранати

У поїзді Перемишль-Київ виявили корпус гранати Фото: граната (viti.edu.ua)

Поїзд Перемишль-Київ був затриманий через знайдений корпус гранати

Поїзд Перемишль-Київ був затриманий через знайдений корпус гранати в тамбурі одного з вагонів. Про це повідомляє прес-служба поліції Тернопільської області.

"На п'ятнадцять хвилин поїзд "Інтерсіті" сполученням Перемишль-Київ вимушено затримали співробітники шляху. Причина - предмет, ззовні схожий на гранату, в одному з вагонів. Небезпечну знахідку виявив під час руху прибиральник. Він, зайшовши в тамбур, забирав пакет зі сміттям. Пакет здався працівникові поїзда важким і той перевірив його. Про знахідку повідомив на лінію "102", - йдеться в повідомленні.

Так, за словами начальника Тернопільського відділу поліції Сергія Гаврилюка, на місце події виїхали вибухотехніки, співробітники поліції, бригада екстреної медичної допомоги.

Повідомляється, що фахівці оглянули поїзд і вилучили предмет.

За попередньою інформацією правоохоронців - в пакеті знаходився пустотілий корпус гранати РГД-5. Його передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Працівники поліції встановлюють, хто і куди перевозив небезпечний предмет.

Зазначено, що подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 263 частина 1 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). На даний момент триває слідство.

Нагадаємо, 6 грудня у Харківській області в місті Ізюм рятувальники виявили боєприпаси в підвалі житлового будинку.