ua en ru

Підозрюваний у вбивстві охоронців в "Каравані" готувався до злочину заздалегідь, - Захарченко

Чоловік, якого підозрюють у вбивстві трьох і пораненні одного охоронців в київському ТРЦ "Караван", швидше за все, заздалегідь готувався до вбивства. Про це в інтерв'ю ТСН заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"Ви бачите, що моральний і психологічний стан цієї людини був такий, що людина готова була розпочати постріли. Наприклад, якщо її затримали б за те, що він просто зберігав вогнепальну зброю. За це так, дійсно, це злочин, це заборонено законом - але ж відповідальність не така. А людина морально була готова скоїти це", - сказав Захарченко.

За його словами, спеціалісти МВС наразі досліджують, що могло спричинити такий психологічний стан у вбивці, щоб "він розпочав полювати". Також Захарченко зазначив, що під час проведення слідчих дій з'ясувалося - у чоловіка було обладнання для виготовлення патронів.

"Я вже казав про те, що на його пістолеті був спеціальний прилад для уловлювання гільз після відстрілу. Відповідно також людина готувалась, щоб на місці якомога менше залишити після себе слідів зі скоєного злочину", - додав міністр. На питання, чи був вилучений під час обшуку у помешканнях підозрюваного Ярослава Мазурка пістолет, з якого вбили охоронців, Захарченко відповів, що є таємниця слідства.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві охоронців у "Каравані" раніше охороняв екс-главу "Нафтогазу" Ігоря Бакая

Нагадаємо, 26 вересня на вул. Луговій, 12 в Києві у торговому центрі "Караван" невідомий розстріляв трьох приватних охоронців і одного поранив. Останній був прооперований і у важкому стані перебуває в лікарні. Спочатку повідомлялося, що вбивця вкрав у торговому центрі "Караван" карту флеш-пам'яті, але згодом з'ясувалося, що невідомий чоловік прихопив з собою акумулятор і один зарядний пристрій. За даним фактом слідчим відділом Оболонського райуправління столичної міліції порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство).