ua en ru

Вбивство брата Кім Чен Ина: підозрюваним виявився син екс-посла КНДР у В'єтнамі

Вбивство брата Кім Чен Ина: підозрюваним виявився син екс-посла КНДР у В'єтнамі Фото: Кім Чен Нам

Він втягнув у змову громадянку В'єтнаму і громадянку Індонезії

Підозрюваний у вбивстві брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина - Кім Чен Нама виявився сином колишнього посла КНДР у В'єтнамі. Про це повідомляє Yonhap News Agency.

За словами джерел, підозрюваний Рі Цзі-хен є сином колишнього посла Північної Кореї в Ханої Рі Хун і прожив у В'єтнамі близько 10 років, йому 33 роки.

Його підозрюють у тому, що він втягнув громадянку В'єтнаму Доан Тхі Хуонг в змову для вбивства Кім Чен Нама в Малайзії, використовуючи хороше володіння в'єтнамською мовою.

Доан Тхі Хуонг і громадянка Індонезії Сіті Айша імовірно нанесли заборонений нервово-паралітичний засіб на обличчя Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура, внаслідок чого він невдовзі помер. Жінки стверджують, що вважали, що це частина жартівливого шоу.

Джерела повідомили, що в листопаді 2009 року Рі Цзі-хен працював дипломатом-стажистом в посольстві Північної Кореї у В'єтнамі. Він також працював перекладачем.

Рі знаходиться в числі чотирьох північнокорейських підозрюваних, які втекли з Малайзії в день вбивства Кіма і, як вважають, повернулися в Пхеньян.

Малайзійська поліція заявила, що вісім північнокорейців підозрюються в причетності до вбивства разом з двома іншими азіатськими жінками.

Нагадаємо, Південна Корея назвала організаторів вбивства брата Кім Чен Ина. У вбивстві Кім Чен Нама підозрюються чиновники міністерства безпеки і МЗС КНДР.