ua en ru

Підозрювані в терактах в Дніпропетровську припинили голодування, – ДПтС

У Дніпропетровську обвинувачені в серії вибухів, які стались у квітні, припинили голодування. Про це радіо "Свобода" заявив речник управління Державної пенітенціарної служби (ДПтС) в області Ярослав Костюченко.

За його словами, наразі жоден із чотирьох обвинувачених не голодує. За даними посадовця, голодування припинене з моменту переведення чоловіків із ізолятора тимчасового тримання до слідчого ізолятора, тобто з середи, 24 жовтня.

Водночас родичі Лева Просвірніна, який проходить у справі як "пособник", голодування не припинили: дружина, мати і теща обвинуваченого заявили про початок голодування 24 жовтня. Вони наполягають на непричетності Просвірніна до терактів і вимагають від прокуратури розглянути заяву про порушення з боку слідства.

Читайте також: Справа про вибухи в Дніпропетровську направлена до суду

Вищий спеціалізований суд постановив, що справа про теракти слухатиметься в Індустріальному районному суді Дніпропетровська.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею "терористичний акт". У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську.