ua en ru

Підозрювані в отруєнні в Солсбері причетні до спецслужб, - Bellingcat

Підозрювані в отруєнні в Солсбері причетні до спецслужб, - Bellingcat Фото: обвинувачені в отруєнні Скрипалів (скрін з відео камер спостереження)

Підозрювані в отруєнні Скрипалів причетні до спецслужб

Двоє росіян, яких звинувачують в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль у Солсбері, причетні до спецслужб. Про це свідчать дані спільного розслідування The Bellingcat і The Insider.

Як повідомляється, в довідці Федеральної міграційної служби, яка була опублікована розслідувачами, є позначки, які дійсно можуть свідчити про те, що Олександр Петров має відношення до російської розвідки.

Так, за паспортом він народився 13 липня 1979 у місті Котлас, але будь-якої інформації про нього до 2009 року, коли йому був виданий цей паспорт, немає.

"У звичайних досьє ФМС на "простих смертних" є нотатки про отримання інших національних і закордонних паспортів, факти реєстрацій за різними адресами. У досьє Петрова нічого цього немає. Свій паспорт у 2009 році він отримав "замість зіпсованого", і в досьє вказаний номер цього "зіпсованого паспорта, якого ніколи не існувало в природі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за місцем проживання підозрюваного Олександра Петрова раніше проживала інша людина з таким же прізвищем.

Відзначено також, що в даних про реєстрацію на рейс, яким летіли Олександр Петров і Руслан Боширов, номери їх паспортів відрізняються однією цифрою. При цьому в базі ФМС у Боширова і Петрова ці закордонні паспорти не вказані, як у звичайних громадян.

Підозрювані в отруєнні в Солсбері причетні до спецслужб, - Bellingcat

Фото: довідка ФМС (bellingcat.com)

"До речі, з даних реєстрації випливає, що обидва "туриста" купили квитки 1 числа, за день до вильоту, що суперечить їх словами про те, що поїздка планувалась заздалегідь", – зазначено в матеріалі.

Підозрювані в отруєнні в Солсбері причетні до спецслужб, - Bellingcat

Фото: із матеріалів розслідування (bellingcat.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері.