ua en ru

Підозрюваного у вбивстві брата Кім Чен Ина депортують у КНДР

Підозрюваного у вбивстві брата Кім Чен Ина депортують у КНДР Фото: у вбивстві Кім Чен Нама звинувачують громадянок В'єтнаму й Індонезії

У п'ятницю, 3 березня, минає термін його попереднього ув'язнення

Громадянин Північної Кореї Лі Чжон Чоль, якого поліція Малайзії підозрювала у причетності до вбивства брата лідера КНДР Кім Чен Ина - Кім Чен Нама, буде депортований на батьківщину. Про це повідомила The Malaysian Times.

Видання зазначає, що малайзійські правоохоронні органи не змогли зібрати достатньо доказів, щоб довести причетність підозрюваного до злочину.

У п'ятницю, 3 березня, минає термін його попереднього ув'язнення і після звільнення з-під варти його депортують до КНДР.

Слідчі вважали, що Лі Чжон Холь був водієм у дівчат, обвинувачених у вбивстві брата північнокорейського диктатора.

Він прибув до Малайзії в 2016 році, отримавши дозвіл на роботу через відділ інформаційних технологій компанії Tombo Enterprises, проте колеги на його можливому місці роботи заявили, що на роботі вони його жодного разу не бачили.

Нагадаємо, влада Малайзії звинувачує у вбивстві Кім Чен Нама двох громадянок В'єтнаму і Індонезії, якщо їх вину буде доведено, їм загрожує смертна кара. Жінки не визнають свою вину.