ua en ru

На підготовку до опалювального сезону "Миколаївгаз" направив близько 2 млн гривень

На підготовку до опалювального сезону "Миколаївгаз" направив близько 2 млн гривень

"Миколаївгаз" провів приладове обстеження 5,9 тис. км газових мереж

У рамках підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років ПАТ "Миколаївгаз" провело приладове обстеження 5,9 тис. км газових мереж, здійснило ремонт обладнання на 120 газорегуляторних пунктах, які підтримують тиск газу в мережі, і поточний ремонт 13 станцій катодного захисту, які захищають газові мережі від корозії. На виконання цих робіт компанія направила близько 2 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

Роботи з підготовки до нового опалювального сезону ПАТ "Миколаївгаз" початок відразу після завершення опалювального періоду 2016-2017 років. Для цього компанія розробила і затвердила комплексні організаційно-технічні заходи для стійкої роботи газорозподільної системи в зимовий період. У них входить обстеження мереж на предмет витоків газу та їх усунення, фарбування вуличних газопроводів, реконструкція споруд на газопроводах, їх ревізія і наладка і т. п.

Станом на 1 вересня, "Миколаївгаз" вже провів обстеження майже 70% газових мереж області. Завершити цей процес планується до початку опалювального сезону. Крім того, за вісім місяців 2017 року фахівці компанії здійснили технічне обслуговування газопроводів і обладнання у 163 тис. споживачів Миколаївської області й усунули 16,5 тис. витоків газу. Під час перевірок вони виявили у побутових споживачів 1,8 тис. несанкціонованих втручань в газові прилади.

"Наша головна задача - забезпечити безаварійну і безперебійну доставку газу споживачам області, особливо в осінньо-зимовий період. Щоб уникнути аварій і зупинок газопостачання в період холодів, фахівці компанії постійно перевіряють і ремонтують газові мережі та споруди на них. Враховуючи те, що газорозподільна система функціонує безперервно, таку роботу важливо проводити планомірно протягом усього року", - розповідає технічний директор ПАТ "Миколаївгаз" Дмитро Сдобнов.

Крім виконання планових робіт з підготовки газотранспортної системи Миколаївської області до опалювального періоду, компанія також розробила заходи екстреного реагування при непередбачених ситуаціях або виникненні складних погодних умов. Серед них - можливе посилення роботи аварійної служби додатковою технікою і фахівцями для оперативної ліквідації аварій, організація цілодобового чергування на газорегуляторних пунктах для підтримки тиску газу в "ручному режимі" та інше.