ua en ru

Під амністію на Донбасі не підпадуть вбивці і терористи, - Порошенко

Під амністію на Донбасі не підпадуть вбивці і терористи.

Під амністію на Донбасі не підпадуть вбивці і терористи. Про це заявив Президент України Петро Порошенко (на фото) на нараді з керівниками парламентських фракцій, повідомила прес-служба Президента України.

Президент відзначив, що під амністію не підпадають злочинці, які скоїли злочин за статтями Кримінального кодексу щодо навмисного вбивства, тероризму, замаху на життя державного діяча, працівника правоохоронних органів, судді, зґвалтування, мародерства, знущання над загиблими, знущання над пам'ятниками, і ціла низка інших статей, які мають забезпечити цілісність нашої держави.

"Решта статей - це абсолютно нормальна світова практика - є інструментом, який дозволяє розпочати політичну реалізацію програми з впровадження миру. Немає зараз більш важливого завдання для нас, ніж мир. І це ключові позиції, які його забезпечать. Звертаю вашу увагу, що зрив цього процесу тягне за собою непередбачені наслідки, і кожен з вас може зрозуміти, які", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, голова комітету Європарламенту з міжнародних питань Елмар Брок напередодні під час зустрічі з Порошенком у Києві заявив, що закон про амністію є дуже важливим для об'єднання країни. "І та ціна, яку треба заплатити за мир, навіть якщо вам не подобається, - це ціна за мир і свободу, яку потрібно заплатити", - зазначав Брок.

Зазначимо, що амністія передбачена мінськими домовленостями, які були досягнуті 5 вересня між Україною і терористичними організаціями ЛНР і ДНР для встановлення на Донбасі перемир'я.