ua en ru

Біля узбережжя Ємену нелегальний перевізник втопив близько 50 мігрантів, - ООН

Біля узбережжя Ємену нелегальний перевізник втопив близько 50 мігрантів, - ООН Фото: мігранти (msf.org)

Середній вік загиблих 16 років

Нелегальний перевізник виштовхнув 120 своїх пасажирів в морі біля узбережжя Ємену, в результаті чого близько 50 підлітків із Сомалі та Ефіопії потонули. Про це повідомила Міжнародна організація з міграції (МОМ), передает Deutsche Welle.

"Ті, хто вижив, повідомили нашим колегам на березі, що перевізник їх виштовхнув в море, коли побачив "когось уповноваженого" у узбережжя", - заявив глава відділу МОМ в Ємені Лорен де Пліч.

Зазначено, що тіла 29 загиблих поховали на березі. Де решта тіла - досі не відомо. Середній вік загиблих становить 16 років.

Нагадаємо, наприкінці травня у Лівії під час переправи потонули понад 30 мігрантів, більшу частину з них становили діти.

Згідно з інформацією видання, човен знаходилася поруч з рятувальним судном, коли воно раптово перекинувся, і багато мігранти впали в Середземне море. Переправа на перевантажених судах небезпечна, оскільки мігранти іноді перебираються на бік, ближче до рятувального судна, і їх плавзасіб втрачає рівновагу - небезпечно нахиляється або перекидається.