ua en ru

За неофіційними даними, General Motors веде переговори про продаж частини технології Saab китайській компанії.

За неофіційними даними, американський автоконцерн General Motors (GM) веде переговори про продаж частини шведської компанії Saab Automobile китайської Beijing Automotive Industry Holdings. Як повідомило джерело, близьке до переговорів, частина компанії, що залишилася, повинна буде в результаті угоди перейти неназваній третій стороні, передає Associated Press.
Згідно повідомленню, мова йде про продаж китайському покупцеві технологій виробництва моделей Saab 93 і 95.
Продаж частині Saab підтримає компанію матеріально, проте не вбереже від покупки третьою стороною, повідомило джерело.
2 грудня з'явилася інформація, що нідерландський виробник автомобілів класу люкс Spyker, що майже на третину належить російському банкірові, веде переговори про покупку шведської компанії Saab Automobile у автоконцерну General Motors.
Представник Spyker повідомив, що компанія дійсно цікавилася Saab і вела консультації на цю тему з GM, проте відмовився відповідати на питання, чи було зроблено конкретну пропозицію.
Наглядову раду Spyker очолює основний власник російського Інвестбанку, голова банківського холдингу "Конверс груп" Владимир Антонов. За інформацією Reuters, йому належить 29,9% акцій Spyker. Державному фонду Абу-Дабі Mubadala належить ще 23% автовиробника.
General Motors намагається позбутися від бренду Saab з літа цього року, коли американський автогігант пройшов процедуру банкрутства. Найбільш вірогідним претендентом на шведську "дочку" GM до недавнього часу вважалася компанія-співвітчизниця Koenigsegg, проте минулого місяця шведський виробник ексклюзивних суперкарів вийшов з переговорів про покупку Saab, зіславшись на розбіжності з GM.
General Motors обіцяє закрити Saab, якщо їй не вдасться знайти покупця до кінця грудня ц.р.