ua en ru

За неофіційними даними, Geely може укласти операцію з покупки Volvo на початку 2010 р.

За неофіційними даними, китайська компанія Zhejiang Geely Holding Group може укласти операцію з покупки шведського виробника вантажівок Volvo на початку 2010 р. Як передає Reuters з посиланням на джерела, близькі до можливої операції, угода про покупку Volvo може бути укладена до китайського Нового року (14 лютого), і перепон на шляху до операції більше немає.

Повідомляється, що після придбання Geely має намір швидко почати процес інтеграції Volvo в свій холдинг, у зв'язку з чим вже зараз найняла консультантів з реструктуризації та інтеграції. Офіційні представники китайської компанії інформацію не коментують.

Нагадаємо, в кінці жовтня ц.р. автоконцерн Ford Motor підтвердив, що основним претендентом на покупку компанії Volvo Cars вважає китайську Geely. При цьому Ford, Volvo Cars, що виставив, на продаж, заявив, що проводитиме детальніші переговори з Geely, і остаточне рішення буде ухвалено пізніше. Ford також повідомив, що не планує утримувати пакет акцій в Volvo.

У липні 2009 р. повідомлялося, що на покупку Volvo претендують консорціум на чолі з Geely Group, інший китайський автовиробник Beijing Automotive Industry Holding Co. і група європейських інвесторів.

Ford виставив на продаж підрозділ Volvo Cаrs в грудні 2008 р. У березні ц.р. представник Ford Motor Джон Гардінер повідомив, що американський автоконцерн веде переговори відразу з декількома компаніями, які цікавляться покупкою Volvo, і задоволений рівнем потенційних покупців. Раніше представники Ford заявляли, що компанія розглядає продаж Volvo як частину своєї стратегії one Ford, яка припускає посилення таких брендів компанії, як Ford, Mercury і Lincoln.