ua en ru

За уточненими даними, в результаті теракту в Пакистані загинули 69 осіб


У результаті нападу смертників, вчиненого біля входу в армійський центр військової підготовки в місті Шабкадар на північному заході Пакистану загинули 69 людей. Про це повідомляє BBC з посиланням на місцеву поліцію. Раніше світові засоби масової інформації повідомляли про 11 загиблих.

Поранені десятки людей, деякі з них - серйозно. Передбачається, що смертників було двоє, вони підірвалися один за іншим. За словами старшого поліцейського начальника Нісара Хана, майже всі загиблі були новобранцями, що проходили в центрі військову підготовку. За повідомленнями, у момент вибуху кадети сідали в автобуси, щоб роз'їхатися по домівках на побивку. Серед загиблих є і цивільні особи. Вибухами повністю знищено декілька автомобілів. Повідомляється, що 65 загиблих - новобранці академії.

Напад, скоєний у п'ятницю вранці, - найбільший за масштабом з часу вбивства Усами бін Ладена. Глава "Аль-Каїди" був убитий бійцями спецпідрозділу США 2 травня в місті Абботтабад. З тих пір кілька угруповань обіцяли помститися за вбивство лідера терористичної мережі.

Шабкадар знаходиться недалеко від кордону з Афганістаном, приблизно в 35 км на північний захід від Пешавара.

В останні роки сотні людей загинули в нападах, скоєних бойовиками-талібами.

Раніше сьогодні в провінції Північний Вазиристан у результаті обстрілу американського безпілотника були вбиті п'ять осіб. Літак обстріляв автомобіль неподалік від кордону з Афганістаном. Передбачається, що вбиті були бойовиками одного з місцевих угрупувань "Талібану".