ua en ru

За уточненими даними, в результаті авіаударів по сектору Газа вбито щонайменше шість людей

За уточненими даними, в результаті ізраїльських авіаударів по об'єктах в секторі Газа вбито щонайменше шість палестинців, більше 20 поранені, передає радіо "Свобода". Раніше повідомлялося про трьох загиблих.

За даними ізраїльських військових, за останні 24 години піддалися обстрілу використовувані контрабандистами тунелі на півдні сектору, а також належні бойовикам "Ісламського джихаду" склади зі зброєю на півночі території.

Військові підкреслюють, що рейдам передували 14 нових ракетних ударів палестинських екстремістів по території Ізраїлю. Тим самим був порушений режим припинення вогню, узгоджений Ізраїлем з палестинською стороною в минулий понеділок.

Нагадаємо, вчора по Беєр-Шеві, Ашкелону, Офакіму і округу Ешколь були випущені ракети з сектора Газа. Відповідальність за обстріл взяв на себе "Ісламський джихад", підкресливши, що це буде не єдиною реакцією угруповання на ліквідацію польового командира Ісмаїла аль-Асмара. Командир бойового крила "Ісламського джихаду" був убитий в ніч на середу авіаударом ізраїльських ВПС. Ще один бойовик був убитий через годину після обстрілу ізраїльських міст.

У відповідь ізраїльські ВПС завдали удари по території сектора Газа.

Ескалація конфлікту між сектором Газа і Ізраїлем відбулася на минулому тижні після того, як Єрусалим поклав провину за загибель сімох ізраїльтян на палестинських бойовиків. У понеділок Ізраїль та ісламістський рух "Хамас" уклали тимчасове перемир'я, яке, втім, було кілька разів порушено.