ua en ru

За уточненими даними, в Багдаді в результаті потрійного теракту на ринку загинули 10 людей

За уточненими даними, у столиці Іраку Багдаді в результаті потрійного теракту на ринку загинули щонайменше 10 людей, понад 20 отримали поранення. Вибухи прогриміли в центральному районі Багдада Шурья на людному ринку, де городяни здійснювали покупки до свята Ід-аль-Адха, передає Reuters.
Джерела в багдадській поліції повідомили, що при вибухах загинули 10 людей. У лікарні "Аль-Кінді", куди привозили поранених, повідомили про 8 загиблих і 26 постраждалих.
Сьогодні мусульмани всього світу відзначають Ід аль-Адха (свято жертвопринесення), відомий також як Курбан-байрам. Свято сходить до релігійного сюжету про спробу принесення в жертву Ібрагімом (Авраамом - у біблійній традиції) свого сина Ісмаїла (в Старому завіті цю роль грає Ісаак). Радикальні ісламісти, що діють в "гарячих точках", нерідко влаштовують акти насильства під час мусульманських свят.
До кінця 2011 р. іракська влада і збройні сили повинні прийняти від американських військових всі повноваження з забезпечення безпеки в країні. 33 тис. військовослужбовців США, що знаходяться в Іраку, готуються залишити країну.