ua en ru

За уточненими даними, пілот ВПС Афганістану застрелив в аеропорту Кабула дев'ять американських солдатів

Жертвами перестрілки між пілотом афганських Військово-повітряних сил і військовими НАТО в аеропорту Кабула, за уточненими даними, стали дев'ять американців. Крім того, п'ять афганців отримали поранення, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press. Раніше повідомлялося про шість загиблих.
Інцидент стався після сварки 48-річного афганського льотчика з інструкторами північноатлантичного альянсу. Льотчик у результаті був застрелений.
Відповідальність за атаку на західних військових взяло на себе терористичне ісламський рух "Талібан". У повідомленні організації наголошується, що під виглядом пілота на територію військової авіабази проник екстреміст.
При цьому брат нападника відкинув твердження про зв'язки загиблого з терористами. Він додав, що останнім часом той перебував у пригніченому стані через скрутне фінансове становище.
У зв'язку з тим, що трапилося Президент Афганістану Хамід Карзай висловив свої співчуття родичам загиблих. Крім того, він дав доручення розслідувати причини всіх недавніх подібних інцидентів.
За останні два роки (з березня 2009 р.) сили коаліції повідомили про 20 атаках афганських військових або тих, хто видавав себе за таких, на солдатів НАТО, в результаті яких загинули 36 людей.