ua en ru

За неофіційними даними, в Лівії знайдені тіла двох людей, один з яких - глава нацрозвідки

За неофіційними даними, в Лівії знайдені тіла двох людей, один з яких - голова національної розвідки Абдалла аль-Сенуссі; друге тіло належить одному із синів глави Лівії Муаммара Каддафі. За даними Reuters, це Хаміс Каддафі, тоді як телеканалу Al Jazeera стверджує, що це Мохаммед Каддафі. Раніше повідомлялося, що прихильники полковника допомогли Мохаммеду Каддафі втекти з-під домашнього арешту.
Нагадаємо, 26 червня ц.р. Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Каддафі, його сина Сеіф аль-Іслама Каддафі, а також шефа лівійських спецслужб Сенуссі. Вони звинувачуються у злочинах проти людяності. Зокрема, лідеру Лівії, його сину і главі розвідки ставляться в провину вбивства, неправомірні арешти і затримання сотень мирних жителів, що вийшли на антиурядові демонстрації в лютому 2011 р.
На даний момент Сеіф аль-Іслам Каддафі перебуває в руках опозиції. Лівійські повстанці затримали також його братів - Мохаммеда і Сааді Каддафі. Місцезнаходження самого лівійського лідера залишається загадкою. Окремі ЗМІ припустили, що полковник може перебувати на Мальті чи спробувати перебратися на острів у разі захоплення м. Тріполі опозицією. У відповідь мальтійська влада заявила, що заарештує і видасть лівійського лідера Міжнародному трибуналу в Гаазі, якщо той з'явиться на території цієї острівної держави.
У той же час представники Пентагону вважають, що Каддафі навряд чи залишив Лівію. За деякими даними, полковник все ще перебуває у своїй укріпленій резиденції в кварталі Баб Тріполі-аль-Азізія, яка контролюється вірними йому військовими.