ua en ru

За підсумками парламентських виборів ПР розраховує отримати 225-235 депутатських мандатів, - Єфремов

За підсумками парламентських виборів Партія регіонів розраховує отримати 225-235 депутатських мандатів. Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції ПР Олександр Єфремов у кулуарах Верховної Ради у вівторок, 16 жовтня, передає прес-служба ПР.

"Ми розраховуємо, що до парламенту пройде мінімум 85 представників списку ПР і порядку 140-150 - мажоритарних округів. Таким чином, ми будемо знаходитися на межі формування більшості. Хоча цього явно замало для стійкої роботи Верховної Ради. Тому нам необхідно блокуватися з представниками інших опозиційних сил", - підсумував парламентарій.

Читайте також: ПР сподівається набрати на виборах 32-35% за списком і близько 70% по мажоритарних округах, - Тігіпко

Прогнозуючи можливі етапи формування більшості в наступному скликанні парламенту, Єфремов повідомив, що ПР готова на переговори зі всіма політичними силами за винятком радикальних.

"Наступне скликання парламенту буде принципово відрізнятися від чинного. 50 відсотків буде формуватися за рахунок кандидатів по мажоритарних округах, решта 50 відсотків - за партійними списками", - додав він. Зовсім не обов'язково, що спікером ВР стане представник ПР, але цей варіант, на думку політика, не виключається.

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.