ua en ru

За фактом вбивства міліціонера в Маріуполі порушено справу

За фактом вбивства міліціонера в Орджонікідзевському районі міста Маріуполя і поранення ще двох працівників міліції розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального Кодексу України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"В ході проведення першочергових слідчих дій встановлено, що 23 лютого троє співробітників міліції здійснювали чергування в Орджонікідзевському районі міста Маріуполя. Приблизно в 18.30 вони зупинили автомобіль "Део Сенс", під час перевірки документів у співробітників міліції був відкритий вогонь на ураження, внаслідок чого був смертельно поранений один з правоохоронців. Ще двоє отримали поранення. Один з нападників був убитий. Ним виявився 42-річний місцевий житель. Іншому злочинцеві вдалося втекти. Зараз його особистість встановлена, і проводяться заходи щодо його затримання", - сказано в повідомленні.

Як відзначається, під час огляду в салоні автомобіля правоохоронці виявили велику кількість зброї і вибухових пристроїв.

Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора міста Маріуполя.

Нагадаємо, міліція виявила в будинку іспанця міліціонерів маріупольського диверсанта 10 кг вибухівки.