ua en ru

За фактом вбивства дівчини біля блокпосту ДНР порушено справу, - ГПУ

Органи прокуратури Донецької області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному проваджені за фактом вбивства 18-річної мешканки Шахтарська біля блокпосту самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР).

Органи прокуратури Донецької області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному проваджені за фактом вбивства 18-річної мешканки Шахтарська біля блокпосту самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як зазначають у ГПУ, інцидент стався 3 червня 2014 р. на вул. Леніна у Шахтарську. Дівчина навчалася їзди на вантажно-пасажирському автомобілі "Газель". Рухаючись в напрямку м. Тореза, не доїхавши кілька метрів до блокпосту ДНР, вона розвернулась та поїхала у зворотному напрямку.

Як пояснили очевидці події, терористи почали переслідувати "Газель" на легковику "ВАЗ-2108". Як тільки вони зупинились, один із зловмисників дістав зброю, схожу на гвинтівку СВД, та вистрілив по "Газелі", після чого автомобіль зупинився, а група невідомих залишила місце події. Внаслідок збройного нападу дівчина-водій отримала смертельні травми.