ua en ru

За фактом замаху на вбивство дніпропетровського правозахисника відкрито кримінальне провадження

За фактом замаху на вбивство голови Дніпропетровської обласної правозахисної організації Миколи Кожушка відкрили кримінальне провадження. Про це повідомили сьогодні в прокуратурі Дніпропетровська, передає радіо "Свобода".

"За даним фактом прокуратурою міста Дніпропетровська відкрито кримінальне провадження. Відомості про скоєння зазначеного правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 15 та ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство)", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі міста також поінформували, що досудове розслідування доручено слідчим Жовтневого районного відділу міліції.

У понеділок голова Дніпропетровської обласної правозахисної організації "Допоможемо дітям" Микола Кожушко повідомив, що просить політичного притулку в Росії після замаху на його життя. За його словами, замах було скоєно під час його перебування в одній із лікарень міста. Кожушко підозрює, що замах на нього могли замовити люди, причетні до викритої ним афери з перепродажем квартир, призначених для дітей-сиріт.

Читайте також: В Ужгороді невідомі напали на суддю Апеляційного суду Закарпатської обл