ua en ru

По справі про вбивство Чорновіла будуть допитані Марчук, Омельченко та Олійник

По справі вбивства В'ячеслава Чорновіла як свідки будуть допитані Євгеній Марчук, Григорій Омельченко та Володимир Олійник. Про це РБК-Україна повідомив син Чорновіла Тарас Чорновіл.

"24 січня закінчилось досудове слідство по справі, яка досить об'ємна - це 93 томи. Ми як потерпіла сторона подали клопотання, щоб як свідки були запрошені більше 30 чоловік. Зокрема, Євгеній Марчук, Григорій Омельченко та Володимир Олійник", - повідомив Чорновіл.

За його словами, підставою для цього є заяви Омельченка та Олійника про те, що Марчук повідомляв їм про наявність так званої "плівки Марчука", де є запис свідчень офіцера, який причетний до вбивства В'ячеслава Чорновіла.

Чорновіл нагадав, що після таких заяви Омельченко і Олійник, які і Марчук відмовились від попередніх заяв. Зокрема Марчук заявляє про те, що плівки не існує, а Омельченко і Олійник стверджують, що такої заяви від Марчука про наявність запису офіцера не було.

Чорновіл також вважає, що їх необхідно допитати, але екс-депутати не сподівається, що під час розслідування будуть встановленні ті, хто замовив вбивство його батька. "Якби було встановлено особу цього офіцера, то слідство зрушило б з мертвої точки... Але, на жаль, в нас і судді говорять неправду", - зазначив Чорновіл.

Читайте також: Рада прийняла постанову про святкування 75-річчя з дня народження В'ячеслава Чорновіла на державному рівні в грудні 2012 р