ua en ru

План доходів загального фонду держбюджету в лютому не був виконаний на 20%.

План доходів загального фонду держбюджету в лютому не був виконаний на 20%, повідомляє комітет Верховної Ради з питань бюджету, передає "Комерсант-Україна".
Ці дані не оприлюднюються Кабміном у зв'язку зі складною ситуацією зі збором всіх ключових податків. На думку експертів, невиконання доходів бюджету два місяці поспіль спонукає уряд до консервативного планування доходів Бюджету-2010 з перспективою їх перегляду в середині року.
У лютому до загального фонду бюджету надійшло лише 80,2% планових платежів, або 11217 млн грн, повідомили в комітеті Верховної Ради з питань бюджету. Недобір доходів склав 2,76 млрд грн. Початковий план був 15,8 млрд грн, а затримка з оприлюдненням даних виконання бюджету викликана їхньою корекцією Мінфіном. Усього за два місяці було потрібно зібрати податків на 25,08 млрд грн, але було отримано лише 22,38 млрд грн. Падіння до планового показника склало 10,8%, а до січня-лютого 2009 року - 18,9%.
Зменшення доходів - за два місяці на 2,7 млрд грн - змусило Мінфін недофінансувати бюджетні програми на загальну суму 1,48 млрд грн.