ua en ru

План з боротьби з наслідками фінансової кризи 2008 р. посилив кризові тенденції, - експерт

План з боротьби з наслідками фінансової кризи 2008 р. спровокував проблеми, які сприяли поглибленню кризи, заявив колишній спеціальний генеральний інспектор Програми викупу проблемних активів (TARP) Нейл Барофскі, передає "Росія 24".

Більш того, на його думку, могутнє лобі Уолл-стріт у Вашингтоні не дозволить провести які-небудь значущі реформи до того моменту, як США зіткнеться з черговою кризою.

Барофскі розкритикував програму TARP, відзначаючи, що, незважаючи на серйозний внесок в боротьбу з фінансовою кризою, програма не досягла своєї мети, за допомогою її не вдалося добитися зростання обсягів кредитування реального сектора і збереження об'єктів нерухомості за власниками.

Проте головною причиною провалу програми TARP Барофскі вважає "випадання" банків, яким допомагав уряд, з нормально-функціонуючого ринку і, отже, зникнення первинних функцій, які банки повинні виконувати.

"TARP - це палиця з двох кінців, банки опинилися захищені від реалій ринку. В результаті керівники проблемних банків зберегли свої місця і високий рівень заробітних плат, а банки стали більшими", - вважає Барофскі.

Читайте також: Банкам ЄС в 2013 р. доведеться продати активи на 4,5 трлн дол., - МВФ