ua en ru

Перше після теракту число Charlie Hebdo вийде з карикатурою на пророка Мухаммеда

Перше після теракту число Charlie Hebdo вийде з карикатурою на пророка Мухаммеда Джерело фото:ria.ru

Наступний випуск щотижневого сатиричного журналу Charlie Hebdo вийде з карикатурою на пророка Мухаммеда. Про це на своєму сайті повідомила газета Libération.

Зображення обкладинки нового числа журналу, який з'явиться на прилавках кіосків у середу, 14 січня. У будівлі редакції газети зараз працюють співробітники редакції сатиричного журналу, що стала об'єктом терористичної атаки.

"Журналісти сатиричного тижневика близько 21:30 понеділка завершили роботу над першим випуском після нападу 7 січня в Парижі, жертвами якого стали 12 осіб. У цих виняткових обставинах номер №1178 вийде накладом 3 млн примірників", - йдеться в повідомленні газети. До нападу тираж Charlie Hebdo становив 60 тис. примірників.

Під написом "Все прощено" [Tout est pardonné] на зеленому тлі передовиці зображений бородатий чоловік у білій одежі і чалмі. В руках він тримає табличку "Я - Шарлі" [Je suis Charlie].

Перше після теракту число Charlie Hebdo вийде з карикатурою на пророка Мухаммеда

(Фото: Twitter @meduzaproject)

Слова "Я - Шарлі" стали гаслом акції пам'яті жертв паризьких терактів. У Франції на марш вийшли 3,7 млн людей. Участь у заході взяли світові лідери.

Напад на редакцію Charlie Hebdo було скоєно 7 січня. Троє озброєних чоловіків із криками "Аллах акбар" і "Ми помстилися за пророка" відкрили вогонь по співробітниках редакції і правоохоронцях, після чого зникли з місця злочину. В результаті нападу загинули 12 людей, більшість - співробітники Charlie Hebdo. Жертвами теракту стали провідні карикатуристи видання - головний редактор Стефан Шарбонье (псевдонім Charb), засновники журналу Жан Кабю (Cabu) і Жорж Волинський, а також Бернар Верльяк (Tignous).

Братів Саїда і Шерифа Куаші, які вчинили атаку на редакцію, вдалося ліквідувати 9 січня в ході штурму будівлі, де вони утримували заручника. За нападом на Charlie Hebdo пішла серія атак терористів у Парижі.

Нагадаємо, хештег #JeSuisCharlie набрав більше 5 млн згадок у Twitter.