ua en ru

Перше після паризького теракту число сатиричного журналу Charlie Hebdo надійшло у продаж

Перше після паризького теракту число сатиричного журналу Charlie Hebdo надійшло у продаж Джерело фото:Reuters

У Франції надійшло у продаж перше число сатиричного тижневика Charlie Hebdo, надрукованого після нападу на його редакцію, пише Libération.

На обкладинці видання, як і передбачалося, розміщена карикатура на пророка Мухаммеда, розташованого в кілька екстравагантних, однотонних зелених тонах.

Цей номер, настільки важливий не так для редакції, як для самих французів, був видрукуваний накладом у 3 млн примірників. Вартість одного журнального числа - 3 євро (понад 55 грн за нинішнім курсом НБУ, - ред.).

На карикатурі зображено Мухаммеда, який плаче і тримає в руках табличку Je suis Charlie ("Я - Шарлі"). У верхній частині обкладинки розміщено напис Tout est pardonné ("Усе прощено").

Дане зображення було намальовано карикатуристом під псевдонімом Луз.

На прес-конференції, присвяченій сьогоднішньому випуску, він сказав, що не боїться агресивної реакції на обкладинку: "Ми впевнені в інтелекті людей і в їхньому почутті гумору. Люди, які вчинили цей напад, не мають почуття гумору". У номері опубліковано карикатури художників, загиблих при нападі на редакцію Charlie Hebdo.


L'équipe de «Charlie Hebdo» raconte sa première... liberation

Луз закликав читачів придбати новий випуск, щоб підтримати свободу слова у Франції і в усьому світі.

Перше після паризького теракту число сатиричного журналу Charlie Hebdo надійшло у продаж

Брати Куаші влаштували стрілянину в редакції Charlie Hebdo 7 січня. В результаті атаки терористів загинули 12 людей, більшість з них - журналісти видання.

На "Республіканський марш" у пам'ять про жертви, який відбувся 11 січня, прийшли кілька мільйонів місцевих громадян і високих гостей французької столиці.

За матеріалами: Libération