ua en ru

Перший міністр МНС наполягає на збільшенні фінансування пожежно-рятувальної служби

Перший міністр з надзвичайних ситуацій, депутат Верховної Ради Валерій Кальченко вважає за необхідне збільшити фінансування пожежно-рятувальної служби. Про це він повідомив РБК-Україна.

"Я, як член колегії Держслужби НС, буду рекомендувати, і буду звертатися з депутатськими запитами, щоб виділили цільові гроші", - сказав він.

На його думку, додаткові кошти необхідно направити на підвищення заробітної плати та розширення переліку засобів для порятунку людей. "Звичайно, в умовах, коли є час подумати, найефективнішим методом є сходи. У Харкові... сімох людей зняли за допомогою драбини і комбінованим методом" , - вважає Кальченко.

На його думку, основною причиною загибелі людей на пожежі на заводі "Хартрон" стало пізднє повідомлення про пожежу - тільки через 30 хвилин після займання. "З приводу дій пожежних в Харкові на "Хартроні" я свою точку зору неодноразово висловлював, що пожежники діяли правильно і надійно. І те, що там люди загинули, це провина не пожежних, а керівництва цього підприємства", - зазначив колишній міністр, підкресливши, що пожежники приїхали на 4 хвилини раніше розрахункового часу і швидко розгорнули сходи.

Нагадаємо, 8 січня на Харківській ювелірній фабриці, яка орендує приміщення на території заводу "Хартрон" сталася пожежа, на якій загинуло 8 осіб: 6 осіб загинули в приміщенні від отруєння продуктами горіння, а 2 особи - при спробі врятуватися самостійно. 22 людини були врятовані пожежними.