ua en ru

Перше судове засідання у справі про вбивство Віталія Розвадовського відкладено на невизначений термін

Перше судове засідання у справі про вбивство фотографа Віталія Розвадовського відклали на невизначений термін, повідомляє "5 канал".

Дарницький райсуд Києва сьогодні не зміг почати розгляд справи через декретну відпустку головуючої судді. Кого призначать на цю посаду, а також дата і час наступного засідання поки невідомі.

Віталія Розвадовського було вбито 28 листопада 2011 р. в під'їзді будинку за адресою вул. Харківське шосе, 186-Г. За версією слідства, вбивство було скоєно з метою пограбування. У розпорядженні РБК-Україна маються документи, що підтверджують версію слідства. За інформацією МВС, удари ножем Віталію Розвадовського наносив 17-річний підліток, що підтверджується зібраними доказами і свідченнями.

Читайте також: Справу про вбивство фотокореспондента Віталія Розвадовського передано до суду

Повідомлялося, що в день вбивства основний підозрюваний заманив Віталія Розвадовського на 11-й поверх житлового будинку. Заступник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Дмитренко також відзначав, що підозрюваний запросив собі в допомогу трьох знайомих. Щоб забезпечити собі алібі, ці особи повинні були напасти на них і відібрати речі.

"Але в момент нападу все пішло не так, як планував основний підозрюваний - Розвадовський почав тікати, однак зміг добігти лише до другого поверху багатоповерхівки, де і сталося вбивство", - зазначив Дмитренко.

Віталію Розвадовському на момент трагічної загибелі було трохи більше 30 років. Він співпрацював з усіма провідними друкованими виданнями Києва, його роботи регулярно ставали обкладинками головних ділових і глянцевих видань України. З 2013 р. в рамках конкурсу PRESSзвание стартує номінація "Краще репортажне фото" ім. Віталія Розвадовського.