Первинні автопродажі в Україні у вересні впали в 3,5 рази - до 6,3 тис. од., - "Укравтопром"

Обсяги первинних продажів і реєстрацій автотранспортної техніки на внутрішньому ринку України у вересні 2014 р. скоротилися в 3,5 рази в порівнянні з аналогічним місяцем 2013 р. і склали 6 тис. 370 одиниць.

Обсяги первинних продажів і реєстрацій автотранспортної техніки на внутрішньому ринку України у вересні 2014 р. скоротилися в 3,5 рази в порівнянні з аналогічним місяцем 2013 р. і склали 6 тис. 370 одиниць. Про це свідчать дані Асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Водночас порівняно з серпнем 2014 р. первинні автопродаж знизилися на 10%.

Найбільше падіння як по відношенню до серпня (-14%), так і відносно вересня минулого року (-75%) продемонстрував сегмент комерційних автомобілів - 411 одиниць. Лідером на ринку нових комерційних автомобілів минулого місяця був німецький бренд Volkswagen - 72 комерційних авто.

Ситуація на ринку нових легкових автомобілів порівняно із серпнем погіршилась майже на 10%, а відносно вересня минулого року - на 72%. За місяць ДАІ зареєструвала всього 5 тис. 788 продажів нових легкових авто. Найгірший результат був тільки в травні, коли оператори ринку нових легкових авто реалізували 5 тис. 675 автомобілів. Лідером на ринку легкових авто у вересні виявився японський бренд Toyota - 974 автомобіля.

"Ключовим фактором, що сформував таку динаміку, є відхід з ринку великої кількості споживачів, орієнтованих на автомобілі економ-класу. Як наслідок, на тлі загального падіння попиту відбувається збільшення частки автомобілів більш високого цінового діапазону", - зазначають в асоціації.

В автобусному сегменті автомобільного ринку в звітному місяці було продано 171 одиниць нового транспорту, що більше на 8% порівняно з серпнем, але менше у 2.4 рази у порівнянні з вереснем минулого року. Перше місце в продажах вересня належить французької марки Peugeot - 62 автобуса.

Нагадаємо, за даними "Укравтопрому", автовиробництво в Україні у вересні 2014 р. відновило зростання після затяжного падіння, хоча все ще серйозно відстає від торішніх показників. Так, у вересні 2014 р. на українських заводах було вироблено 1 тис. 299 автотранспортних засобів, що майже в три рази більше, ніж у серпні.