ua en ru

Перестрілка в Княжичах: створено оперативний штаб з розслідування трагедії

Перестрілка в Княжичах: створено оперативний штаб з розслідування трагедії Фото: Дмитро Сторожук

За фактом перестрілки у Княжичах відкрито кримінальне провадження

На базі Броварської прокуратури створено оперативний штаб з розслідування перестрілки в Княжичах (Київська область), яка сталася вчора, 4 грудня 2016 року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Як зазначається, перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук був присутній на на оперативній нараді у президента України Петра Порошенка з представниками силових відомств щодо розслідування перестрілки в Княжичах.

Сторожук зазначив, що відразу після повідомлення про трагічні події оперативна група прокуратури області та Генеральної прокуратури виїхала на місце подій.

"На даний момент вилучені усі журнали, речові докази, проводяться допити з усіма учасниками, які брали безпосередню участь в операції. Він також повідомив, що створений оперативний штаб щодо розслідування цієї трагедії на базі Броварської прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за фактом перестрілки у Княжичах відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України "навмисне вбивство".

"В рамках цього будуть встановлені функціональні обовязки кожного із учасників операції. Побачимо, які інструкції в ході операції були порушені і встановимо винних осіб", - повідомив Сторожук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час перестрілки в Княжичах (Київська область), в результаті якої загинули п'ятеро правоохоронців, машина Державної служби охорони була без проблискових маячків.