ua en ru

Перекриття українсько-російського кордону не сприяє вирішенню гуманітарних проблем на сході, - МЗС РФ

Міністерство Російської Федерації заявило, що перекриття українсько-російського кордону не сприяє вирішенню гуманітарних проблем жителів у східних регіонах.

Міністерство Російської Федерації заявило, що перекриття українсько-російського кордону не сприяє вирішенню гуманітарних проблем жителів у східних регіонах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"6 червня у МЗС Росії була отримана нота МЗС України від 5 червня ц.р., в якій без пояснення причин повідомляється, що українська сторона припиняє рух через державний кордон між Україною і Російською Федерацією в наступних пунктах пропуску та місцях перетину кордону, розташованих на території Донецької, Луганської областей України та Ростовської області Російської Федерації: Маринівка - Куйбишево, Должанський - Новошахтинськ, Червонопартизанськ - Гуково, Червона Могила - Гуково, Новоборовцы - Олексієво-Тузловка, Краснодарський - Донецьк, Краснодарський - Нижній Швырев, Північний - Донецьк. З жалем змушені констатувати, що дана міра київської влади навряд чи буде сприяти вирішенню гуманітарних проблем жителів даного регіону України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 червня Міністерство закордонних справ України передало дві ноти протесту зовнішньополітичного відомства Російської Федерації за фактом порушення кордонів.