ua en ru

Пенсійний фонд Південної Кореї має намір придбати берлінський Sony Center за 767 млн дол.

Національний пенсійний фонд Південної Кореї має намір придбати комерційний комплекс Берліну Sony Center за 850 млрд вон (767 млн дол.) За словами представників фонду, переговори про його придбання зараз знаходяться на завершуючій стадії, передає РБК з посиланням на Associated Press. Закриття операції очікується вже в травні цього року.

У заяві фонду також наголошується, що надалі організація робитиме ставку на альтернативні інвестиції в крупні компанії, зокрема висотехнологычної і енергетичної сфер.

Sony Center - бізнес-комплекс на площі Потсдамській в Берліні. Розташований в 15 хвилинах ходьби від Рейхстагу і бульвару Унтер-де-Лінден. Комплекс є місцем роботи для декількох тисяч людей - тут розташовані офіси, ресторани і бари, музеї, кінозали. Щорічно його відвідують близько 8 млн людей. Спочатку Sony Center був побудований як європейська штаб квартира японської корпорації Sony. В даний час в число крупних компаній, що займають площі центру входять німецька залізнична компанія Deutsche Bahn і французький фармацевтичний гігант Sanofi-Аventis.