ua en ru

Павло Лазаренко спростовує свою причетність до вбивства Євгена Щербаня

Екс-прем'єр міністр України Павло Лазаренко спростовує свою причетність до вбивства народного депутата та бізнесмена Євгена Щербаня. Про це йдеться в його особистій заяві, розповсюдженій адвокатом Павла Лазаренко Мариною Долгополою.

Зокрема, Лазаренко зазначив, що заяви Руслана Щербаня, сина загиблого у 1996 р. народного депутата Євгена Щербаня, є "відвертою брехнею", підготованою, зокрема, "окремими посадовцями Генеральної прокуратури України".

"Я ніколи не зустрічався і не міг зустрічатись із Євгеном Щербанем у присутності будь-кого із його дітей, оскільки з вересня 1995 р. до липня 1997 р. я працював першим віце-прем`єром, а згодом прем`єр-міністром України, а отже всі мої пересування, контакти та зустрічі, особливо за межами столиці, були чітко регламентовані. Кожна така поїздка постійно супроводжувалася і фіксувалася співробітниками Державної служби охорони, регіональними службами органів СБУ України та відповідних обласних управлінь МВС України... Категорично стверджую, що я взагалі ніколи не мав жодних бізнесових стосунків з Євгеном Щербанем, підкреслюю - жодних!", - зазначив Лазаренко.

За його словами, Руслан Щербань "робить сьогодні заяви, які, по-перше, суперечать всьому сказаному ним особисто, як учасником судового процесу у Луганському суді у 2002 році, а особливо всупереч тому, що заявляв з приводу своєї безпеки його батько Євген Щербань буквально напередодні своєї трагічної загибелі".

"Руслан Щербань повинен знати, що я не маю жодного відношення до смерті його батька. Я хотів би закликати його та попросити, бути гідною людиною, а не маріонеткою у руках тих осіб, які сьогодні, маніпулюючи його синівським статусом, так ганебно та невправно його використовують і згодом викинуть геть", - додав у своєму зверненні Лазаренко.

Нагадаємо, 5 квітня повідомлялось, що ГПУ відновила слідство у справі щодо вбивства Євгена Щербаня. За словами Генпрокурора України Віктора Пшонки, ГПУ має намір допитати Лазаренка до кінця жовтня 2012 року.