ua en ru

Патон отримав звання почесного доктора російського НДЦ "Курчатовський інститут"

Президенту Національної академії наук України ((НАНУ) академіку Борису Патону присвоєно звання почесного доктора російського Національного дослідного центру (НДЦ) "Курчатовський інститут". Про це повідомили в прес-службі НАН України.

Рішення про присвоєння звання прийняте вченою радою НДЦ "Курчатовський інститут" (Москва, Російська Федерація) "за видатний внесок у розвиток науки і за зміцнення співробітництва Росії та України у галузі освіти і науки" 28 травня 2012 р.

"Борис Євгенович - всесвітньо відомий учений у галузі електрозварювання, металургії та технології матеріалів, матеріалознавства. Патонівська наукова школа не потребує представлення. Крім видатних результатів у науці і величезного внеску у розвиток цивілізації та економіки пострадянського простору, Борис Євгенович ще й ініціатор унікального об'єднання наукових сил на пострадянському просторі - МААН, визначний організатор науки і громадський діяч. Діяльність МААН, спрямована на збереження та розвиток творчих зв'язків між ученими, одержала заслужене визнання не тільки в СНД, але й далеко за його межами", - наголосив директор Курчатовського інституту Михайло Ковальчук.

Як повідомили в прес-службі, Патон став третім володарем диплома почесного доктора НДЦ "Курчатовський інститут". Першим в історії почесним доктором став у 2010 р. Хельмут Дош - голова ради директорів Німецького електронного синхротрона, другим - Рольф-Дітер Хойер - генеральний директор Європейського центру ядерних досліджень (CERN).

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров наприкінці лютого зазначив, що Кабінет міністрів України співпрацюватиме з НАНУ у сфері розвитку і підвищення ефективності економіки України.