ua en ru

Парубій заявив про небезпечність рейтингового голосування за оновлений склад ЦВК

Парубій заявив про небезпечність рейтингового голосування за оновлений склад ЦВК Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер підкреслив, що таке голосування можна оскаржити у КСУ

Парламент має проголосувати за оновлення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) до 1 липня 2018 року, однак обрання ЦВК шляхом рейтингового голосування є небезпечним. Про це під час брифінгу розповів голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Він підкреслив, що голосування за ЦВК шляхом рейтингового голосування є неможливим та небезпечним через ризик оскарження рішення ВР Конституційним судом.

"Я порадився з нашими юристами. Навіть рейтингове голосування небезпечно проводити, оскільки будь-які з тих, хто будуть звільнені, чи з тих, хто не пройшли, можуть подати в суд і заявити про порушення процедури. Тому застосувати таку форму є неможливим, адже це може поставити під сумнів усю процедуру", - заявив Парубій.

Він наголосив, що Конституційний суд вже прийняв два рішення щодо порушення процедури під час ухвалення законодавства парламентом.

"Це ускладнює ведення переговорів з цього приводу і вироблення єдиної формули. Скажу тільки одне - ми повинні зайти в зал, маючи 226 голосів", - додав він.

Парубій нагадав, що ВР має проголосувати за оновлення Центрвиборчкому до 1 липня.

Нагадаємо, минулого тижня представник президента України в парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко заявила, що консультації фракцій з питання оновлення ЦВК повинні завершитися до наступного тижня.