ua en ru

Парубій заявив, що у 2014 році Жириновський погрожував порушити проти нього справу в РФ

Парубій заявив, що у 2014 році Жириновський погрожував порушити проти нього справу в РФ Фото: Андрій Парубій (facebook.com/andriy.parubiy)

Парубій зазначив, що Жириновський погрожував введенням військ на материкову частину України

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що у 2014 році російський політик, глава партії ЛДПР Володимир Жириновський погрожував порушити проти нього справу в Росії. Про це Парубій заявив у ході засідання в Оболонському районному суді Києва, де сьогодні продовжується розгляд справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Парубій, який в часи Революції гідності був комендантом Майдану, заявив, що мав розмову із Володимиром Жириновським у 2014 році. Парубій повідомив, що у лютому-березні 2014 року йому зателефонував Жириновський, під час розмови останній погрожував Парубію порушити проти нього справу в Росії.

"Я мав розмову з Володимиром Жириновським. Від нього звучали погрози, в тому числі щодо введення військ на материкову частину України. Під час цієї розмови у мене перебували журналісти, які певно зафіксували цю розмову", - сказав він, зазначивши, що дату розмови не пам’ятає.

Нагадаємо, раніше Парубій зазначав, що на південному сході України з 2012 року працювала "агентурна мережа" спецслужб РФ.