ua en ru

Парубій закрив сьому сесію Ради восьмого скликання

Парубій закрив сьому сесію Ради восьмого скликання Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Наступна сесія Ради розпочнеться 6 лютого

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій сьогодні, 19 січня, закрив сьому сесію парламенту сьомого скликання, передає кореспондент РБК-Україна.

"У відповідності із затвердженим календарним планом сьома сесія Верховної Ради України VIII скликання завершує свою роботу. Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - заявив Парубій.

Зазначимо, що наступна сесія Ради розпочнеться 6 лютого 2018 року.

Згідно з календарним планом, з 22 по 26 січня народні депутати України працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях, а з 29 січня по 2 лютого розпочнеться робота з виборцями.

Нагадаємо, вчора Рада прийняла закон про реінтеграції Донбасу (№ 7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях"). Вчора також Рада прийняла закон про приватизацію державного майна і законопроект № 7428, яким схвалила допуск підрозділів іноземних збройних сил на територію України в 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Таким чином, парламент схвалив рішення президента України Петра Порошенка про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях. Мова йде про спільних навчаннях "Репід Трайдент - 2018", "Сі Бриз - 2018", багатонаціональних навчаннях "Світла Лавина - 2018", "Чисте Небо - 2018" і українсько-румунських навчаннях "Ривериан - 2018".