ua en ru

Парубій візьме "під особливу опіку" рекомендовані МВФ законопроекти

Парубій візьме "під особливу опіку" рекомендовані МВФ законопроекти Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Парубій провів зустріч з групою експертів МВФ

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій візьме "під особливу опіку" законопроекти, рекомендовані Міжнародним валютним фондом. Про це він заявив на зустрічі з групою експертів МВФ, передає прес-служба Апарату парламенту.

Повідомляється, що експерти МВФ відзначили великі зміни в українській економіці за останні два роки, а також підкреслили, що Україна потребує більших інвестицій - внутрішніх і іноземних. Крім того, представники фонду заявили про необхідність прийняття законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні.

"Зараз саме час починати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці та поліпшить ситуацію з корупцією. Створення Антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК", - заявив керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання повноважень міжнародної громадської ради, обов'язковість її рішень для Вищої кваліфікаційної комісії в процесі добору суддів. Стосовно піднятого питання про законодавчу підтримку фінансового сектора, Парубій додав, що візьме "під особливу опіку" законопроекти, які рекомендує Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, раніше постпред МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що законопроект про антикорупційний суд не відповідає вимогам фонду. Він також підкреслив, що створення антикорупційного суду є ключовою вимогою МВФ для виділення чергового траншу макрофінансової допомоги.