ua en ru

Парубій впевнений, що ВР незабаром прийме судову реформу

Парубій впевнений, що ВР незабаром прийме судову реформу Фото: Парубій впевнений, що ВР незабаром прийме судову реформу

Реформа судової системи повинна займати чільне місце

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що судова реформа - один із пріоритетів роботи українського парламенту і вважає, що у Верховної Ради є потенціал для прийняття цієї важливої реформи. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Всі наші реформи - або поліції, або в антикорупційній сфері, чому я присвятив багато часу, ще будучи першим заступником, зрештою, вони входять в судову систему і там всі ці ініціативи розвалюють. Неможливо провести реформу в будь-якій гілці влади, якщо не буде вирішено питання судової гілки влади, яка буде відповідати європейському стандарту. В системі прерогатив Верховної Ради - реформа судової системи повинна займати головне місце", - заявив Парубій.

Він висловив упевненість в тому, що у ВР є потенціал до швидкого прийняття цієї реформи.

"Я переконаний, що у Верховній Раді є потенціал прийняти необхідні законопроекти і навіть, можливо, до кінця цього календарного пленарного засідання вийти на ухвалення змін до Конституції у другому читанні", - зазначив він.

Нагадаємо, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що вугілля з окупованих територій офіційно поставляється на територію України.